Pro-lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at six weeks are ‘a manufactured sound’

>

Stacey Abrams heeft tot verontwaardiging geleid op sociale media nadat ze beweerde dat de hartslag van de foetus een ‘gefabriceerd geluid’ is.

Voorstanders van het pro-leven gingen naar Twitter om de opmerkingen van de Georgische Democraat te bekritiseren, omdat ze beweerde dat de hartslag van de foetus na zes weken wordt gemaakt om mannen ‘controle te geven over het lichaam van een vrouw’.

Ondertussen werd Planned Parenthood betrapt op het wijzigen van hun website om Abrams’ verklaring te ondersteunen, waarbij de woorden dat een foetus ‘een heel basaal kloppend hart’ heeft na zes weken veranderden in ‘een deel van het embryo begint hartactiviteit te vertonen’.

‘Het klinkt als een hartslag op een echo, maar het is geen volledig gevormd hart – het is het vroegste stadium van de ontwikkeling van het hart’, beweert de organisatie nu.

Anti-abortusactivisten scherpten Abrams’ bizarre uitspraken aan en lieten haar weten wat ze ervan vonden op sociale media.

‘Stacey Abrams is 2502.857 weken oud en ik kan ook bij haar nog steeds geen hartslag ontdekken’, schreef de conservatieve commentator Lavern Spicer.

Stacey Abrams (tweede van links), de Democratische gouverneurskandidaat van Georgië, zei dat ze gelooft dat de hartslag van de foetus een 'gefabriceerd geluid' is dat wordt gebruikt om abortusrechten te beperken

Stacey Abrams (tweede van links), de Democratische gouverneurskandidaat van Georgië, zei dat ze gelooft dat de hartslag van de foetus een ‘gefabriceerd geluid’ is dat wordt gebruikt om abortusrechten te beperken

1663901963 552 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 552 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 251 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 251 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 119 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 119 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

Tweets stroomden binnen en riepen Abrams op om haar opmerkingen in te trekken en vroegen hoe een foetale hartslag kon worden 'vervaardigd'

Tweets stroomden binnen en riepen Abrams op om haar opmerkingen in te trekken en vroegen hoe een foetale hartslag kon worden 'vervaardigd'

Tweets stroomden binnen en riepen Abrams op om haar opmerkingen in te trekken en vroegen hoe een foetale hartslag kon worden ‘vervaardigd’

Vertegenwoordiger Buddy Carter uit Georgia tweette ‘Stacey Abrams beweert dat er ‘niet zoiets als een hartslag’ is na zes weken. NIH zegt dat een foetale hartslag begint in week 4 – Wat is er gebeurd met het volgen van de wetenschap?’

De Amerikaanse senator Lindsey Graham veroordeelt haar opmerkingen ook en zegt dat ze probeert ‘de wetenschap te veranderen’ door ‘te ontkennen dat de baby een hartslag heeft’.

Daily Caller-verslaggever Laurel Duggan zei dat wanneer pro-aborts ontkennen dat foetale hartslagen kunnen worden gedetecteerd na 6 weken, ze beweren dat het *technisch gezien* geen hartslag is… Niemand zegt dat hartslagen die door echo’s worden opgepikt letterlijk gewoon nep zijn (behalve Stacey Abrams ).’

Abrams leek te praten over de technische definitie van de hartslag, wat elektrische activiteit is die wordt vastgelegd op een vaginale echografie en vervolgens wordt gebruikt om een ​​hartslag na te bootsen.

‘Denkt ze dat een of andere dokter zich achter de Doppler-beatboxing in een microfoon verstopt in perfecte imitatie van een hartslag? Stacey Abrams is zo gestoord’, schreef podcasthost Liz Wheeler.

Het kan alleen worden gedetecteerd door middel van een invasieve transvaginale scan vóór zes weken, en het hart van een foetus is vaak pas in de 10e week van de zwangerschap volledig ontwikkeld.

Het is op dat moment van een zwangerschap dat een abdominale echografie kan worden gebruikt om het geluid van de hartslag van een foetus op te vangen.

Ze richtte zich tot het publiek op het evenement en zei: ‘Er bestaat niet zoiets als een hartslag na zes weken. Het is een gefabriceerd geluid dat is ontworpen om mensen ervan te overtuigen dat mannen het recht hebben om de controle over het vrouwenlichaam over te nemen.’

DailyMail.com-columnist Meghan McCain haalde ook uit naar Abrams en zei: ‘Het horen van de hartslag van mijn baby’s na 6 weken is zonder twijfel een van de meest opwindende, bevrijdende en mooiste momenten van mijn hele leven.

‘Zonder twijfel. Stacey Abrams is een erg zieke persoon om dit te zeggen en op de een of andere manier artsen te beschuldigen van het vervalsen van foetale hartslagen. Punt.’

Senator Adams voegde toe: ‘Stacey Abrams vat perfect het geloof en de richting van de Democratische Partij samen als het gaat om het ongeboren kind: ontken de wetenschap en steun abortus op verzoek tot het moment van geboorte.

Abrams mikte op de controversiële 'Heartbeat Law' van de staat, die de meeste abortussen met zes weken verbiedt, wanneer een arts een foetale hartslag kan detecteren

Abrams mikte op de controversiële 'Heartbeat Law' van de staat, die de meeste abortussen met zes weken verbiedt, wanneer een arts een foetale hartslag kan detecteren

Abrams mikte op de controversiële ‘Heartbeat Law’ van de staat, die de meeste abortussen met zes weken verbiedt, wanneer een arts een foetale hartslag kan detecteren

1663901963 35 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 35 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

Foetale hartslag kan worden gedetecteerd tussen 5 1/2 en 6 1/2 week

Een foetale hartslag kan worden gedetecteerd door een vaginale echografie tussen 5 en 6 ½ week, wanneer de foetale pool kan worden gezien.

De transvaginale echografie wordt aangeboden tijdens het eerste trimester van de vrouw (week één tot 12) en kan soms de foetale pool zien, wat het eerste zichtbare teken is van de ontwikkeling van een embryo.

Het kan worden gezien bij een kroon-romplengte (CRL) van 2-4 mm, en de hartslag kan worden gezien als een regelmatige flutter wanneer de CRL 5 mm heeft bereikt.

Na 6 tot 7 weken ‘blijft het hart van de baby groeien en klopt het nu in een regelmatig ritme’, wat kan worden gezien door vaginale echografie.

Een abdominale echografie kan ook worden uitgevoerd vanaf ongeveer 7 ½ week, maar veel vindt pas plaats na 11 weken en kan vanaf 10 weken proberen de hartslag van een baby te bevestigen.

De technische definitie van de hartslag, wat elektrische activiteit is, vastgelegd op een vaginale echografie en vervolgens gebruikt om een ​​hartslag na te bootsen.

Het kan alleen worden gedetecteerd door middel van een invasieve transvaginale scan vóór zes weken, en het hart van een foetus is vaak pas in de 10e week van de zwangerschap volledig ontwikkeld – wanneer een abdominale echografie kan worden gebruikt om het op te halen.

Bron: Amerikaanse Zwangerschapsvereniging

‘Deze extreme positie werkt alleen als je de wetenschap ontkent. De schandalige uitspraak van vandaag past in een patroon.

‘Abrams is een socialist op economisch gebied, zacht tegen misdaad, en wil nu zelfs de meest elementaire bescherming aan de ongeborenen ontzeggen door te beweren dat ze na zes weken nog geen hartslag hebben. Ze heeft het op zoveel vlakken mis.’

Dr. Kelli Ward, voorzitter van de Arizona GOP, zei: ‘Deze vrouw bewijst niet alleen opnieuw dat ze een totale idioot is of een leugenaar (of beide), maar laat ook zien hoe goedgelovig haar aanhangers zijn.’

Sportcommentator Michele Tafoya voegde toe: ‘Dus, Stacey Abrams… Toen mijn (mannelijke) artsen me vertelden dat ze de hartslag van mijn baby niet meer konden horen… omdat ik na de zwangerschap zwanger raakte… Was dat ook nep?

‘Hebben ze de afwezigheid van de hartslag van mijn baby gefabriceerd om me te dwingen de zwangerschap af te breken?’

De ‘Heartbeat Law’, die in negen staten is aangenomen, verbiedt vrouwen om een ​​abortus te ondergaan vanaf zes weken – behalve in uitzonderlijke omstandigheden – met slechts enkele staten die uitzonderingen hebben voor verkrachting, incest of misbruik.

De wetten werden in de zomer hersteld nadat het Hooggerechtshof Roe v. Wade eerder dit jaar had vernietigd, wat tot verontwaardiging en protest in het hele land leidde.

Een woordvoerder van de campagne van Abrams zei dat ze de richtlijnen steunt die zijn opgesteld in Roe v. Wade en Planned Parenthood v. Casey, waarin rechters vonden dat een foetus levensvatbaar was na ongeveer 23 weken.

In een verklaring zeiden ze: ‘Stacey Abrams heeft al haar steun uitgesproken voor limieten in lijn met Roe en Casey – en artsen hebben duidelijk gemaakt dat de zogenaamde ‘hartslagwet’ medisch niet nauwkeurig is.’

Abrams was pro-life tot ze 30 werd, en heeft nu een agressieve overstap gemaakt om zich uit te spreken ter ondersteuning van de pro-abortusbeweging.

Haar opmerkingen komen minder dan een week nadat ze The View vertelde dat ze in sommige gevallen abortussen ondersteunt ‘tot het moment van geboorte’.

OBGYN Dr. Nisha Verma, van het American College of Obstetricians and Gynecologists, was het echter eens met Abrams opmerkingen en zei dat de term ‘foetale hartslag’ misleidend was.

Zij zei NPR : ‘Bij zes weken zwangerschap zijn die kleppen er nog niet.

‘Het flikkeren dat we zo vroeg in de ontwikkeling van de zwangerschap op de echo zien, is eigenlijk elektrische activiteit, en het geluid dat je ‘hoort’ wordt eigenlijk geproduceerd door het echoapparaat.’

1663901963 735 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

1663901963 735 Pro lifers mock Stacey Abrams for saying fetal heartbeats at

Vorige week vertelde Abrams de presentatoren van The View dat ze in sommige gevallen abortussen steunt 'tot het moment van geboorte', waarbij ze zei dat het een medisch probleem is, niet politiek.

Vorige week vertelde Abrams de presentatoren van The View dat ze in sommige gevallen abortussen steunt 'tot het moment van geboorte', waarbij ze zei dat het een medisch probleem is, niet politiek.

Vorige week vertelde Abrams de presentatoren van The View dat ze in sommige gevallen abortussen steunt ‘tot het moment van geboorte’, waarbij ze zei dat het een medisch probleem is, niet politiek.

Ze voegde eraan toe dat hoewel ze na zes weken geen enkel embryo als een hartslag zou beschouwen, artsen een taal gebruiken waarmee patiënten contact kunnen maken.

Abrams, die zei dat ze pro-life was opgevoed, presenteerde vorige week haar nieuwe opvattingen over abortus tijdens The View.

Op de vraag van de nieuwe conservatieve presentator van de show, Alyssa Farah Griffin, of ze van mening was dat er een beperking zou moeten zijn op abortus, zei Abrams: ‘Levensvatbaarheid is de maatstaf en dat als de gezondheid of het leven van een vrouw in gevaar is, de levensvatbaarheid zich uitstrekt tot de tijd van geboorte.’

Abrams voegde eraan toe dat abortus een ‘medische beslissing is en geen politieke’ en noemde verschillende door de staat opgelegde beperkingen op de praktijk ‘willekeurig’.

De houding wijkt sterk af van Abrams’ eerdere opvattingen over de kwestie, toen ze kritiek had op een vriend op de universiteit die overwoog om een ​​abortus te ondergaan.

Haar opvattingen veranderden echter toen ze begon te overwegen om voor het ambt te gaan, volgens a New York Times profiel van Abrams.

Ze gaf dat in augustus toe in CNN’s State of the Union en zei dat ze haar religieuze opvoeding en haar pro-life-positie op de universiteit opnieuw begon te evalueren.

‘Tot ik naar de universiteit ging, was ik anti-abortus. En daar ontmoette ik een vriend die mijn gedeelde geloofswaarden heeft, maar we begonnen gesprekken te voeren over wat reproductieve zorg en abortuszorg werkelijk is,’ zei ze.

Een nieuwe peiling toont de Georgische Republikeinse gouverneur Brian Kemp met een voorsprong van acht punten op de democraat Stacey Abrams met minder dan 50 dagen tot de tussentijdse verkiezingen

Een nieuwe peiling toont de Georgische Republikeinse gouverneur Brian Kemp met een voorsprong van acht punten op de democraat Stacey Abrams met minder dan 50 dagen tot de tussentijdse verkiezingen

Een nieuwe peiling toont de Georgische Republikeinse gouverneur Brian Kemp met een voorsprong van acht punten op de democraat Stacey Abrams met minder dan 50 dagen tot de tussentijdse verkiezingen

Eerder deze week maakte Abrams abortusrechten de focus van haar campagnebod tegen gouverneur Brian Kemp, van wie ze verloor in 2018 ondanks aandringen dat de verkiezingen waren gestolen.

‘Vrouwen verdienen het volledige burgerschap in de Verenigde Staten en zeker in de staat Georgia, en dat wordt hun geweigerd vanwege het verbod van zes weken van Brian Kemp’, vertelde ze. CNN.

Kemp heeft herhaaldelijk het verbod van zes weken verdedigd en gezegd dat hij niet zou toestaan ​​dat de verkiezingen zich op abortus richten, maar eerder op de economie.

Volgens de laatste Quinnipiac peiling leidt Kemp de race met 50 procent van de kiezers die de Republikeinse gouverneur steunen in vergelijking met de 48 procent die Abrams steunt.

De peiling is enigszins gunstig ten opzichte van die van de lokale Atlanta Journal-Constitution, die Abrams tot 42 procent had, terwijl Kemp nog steeds de leiding had met 50 procent van de kiezers die hem steunden.

Uit de peiling bleek dat terwijl 57 procent van de kiezers de mening van de kandidaat over abortus wilde weten, een overweldigende 41 procent zei dat inflatie het belangrijkste probleem was waarmee Georgië te maken heeft, terwijl slechts 12 hetzelfde zeiden over abortus.